.

dijous, 4 de novembre del 2010

Joan Saura i Hortènsia Grau reivindiquen els encerts del govern d’esquerres

El president d’ICV, Joan Saura, juntament amb Hortènsia Grau, candidata d’ICV-EUiA per la demarcació de Tarragona, han fet balanç dels darrers anys de govern d’esquerres a Catalunya, destacant-ne les polítiques socials i de modernització del país. Els acompanyaven Fèlix Alonso, en representació d’EUiA i Arga Sentís, portaveu de la formació ecosocialista a la ciutat de Tarragona.

Joan Saura va remarcar el fet que l’activitat política, segons el seu parer, consisteix a “crear les condicions perquè les persones puguin tenir un projecte vital autònom, i això és el que ha fet aquest govern. Avançant en la modernització social i ecològica de Catalunya posem les bases perquè la gent pugui ser més feliç”. El president d’ICV va resumir l’obra de govern en quatre eixos, indicant que s’ha fet “coses que només es poden fer des de l’esquerra, que preparen el futur, són diferents i ens fan pujar els nivells d’autogovern”, citant com a exemples la política d’habitatge, “que no havia existit en els 23 anys anteriors”, la Llei de la dependència, l’ampliació de la renda mínima d’inserció social , la Llei de barris, la política hidràulica basada en la nova cultura de l’aigua, i l’assoliment dels nivells d’autogovern més alts que mai hagi tingut Catalunya, malgrat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. 

Saura resumia la seva intervenció amb una crida contra la desafecció política i la necessitat de mobilitzar-se de cara a la pròxima campanya electoral, perquè “sense el primer esclau que es va rebel·lar encara duríem tots cadenes”. 

Hortènsia Grau, per la seva banda, posava l’accent en la tasca de redreçament del territori que ha dut a terme el govern d’entesa, amb l’aprovació del Pla territorial parcial, l’aposta per la mobilitat que suposa el projecte de Tramcamp, els 165 milions d’euros amb que està dotat el Pla Únic d’Obres i Serveis, les noves polítiques de gestió integral del risc i les polítiques de memòria històrica, de participació ciutadana i per la pau. 

“Diuen que ens ha faltat saber comunicar”, remarcava Grau, “però jo penso que el que ha faltat han estat les ganes d’escoltar de determinats sectors, perquè el nostre relat posa en evidència una política diferent, una política d’esquerres”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada