.

dijous, 28 d’abril de 2011

CCOO denuncia que l'Arboç i Torredembarra usen les brigades municipals per recollir la brossa

Els tres dies que fa que el servei provoca acumulacions d'escombraries als carrers de nou municipis

Els alcaldes de l'Arboç i Torredembarra, al Tarragonès, estan utilitzant les brigades municipals per netejar els carrers i recollir les escombraries davant la vaga dels treballadors de l'empresa Cosbapsa, contractada per aquests ajuntaments, per l'impagament de les seves nòmines, segons denuncia CCOO. El secretari d'organització d'aquest sindicat, Manuel Ruiz, ha denunciat que "els ajuntaments de l'Arboç i Torredembarra estan fent el tonto i estan utilitzant les brigades municipals" per recollir les escombraries acumulades, en el primer cas, i escombrar els carrers, en el segon.

Els 75 escombriaires de l'empresa Cosbapsa i Andrés Alcántara que presten servei a set municipis de Tarragona i dos de Barcelona han mantingut per tercer dia consecutiu la vaga indefinida de recollida d'escombraries convocada per CCOO per l'impagament dels seus salaris des de fa tres mesos.
Segons Manel Ruiz, "el tema està igual i els treballadors estan bé", i encara no tenen confirmació que algun dels ajuntaments afectats podria rescindir el contracte amb aquesta empresa, com podria ser el cas de Torredembarra. "Ens deuen quatre mesos i tenen un embargament de la Seguretat Social d'1.750.000 euros. Aquesta empresa està morta i per molt que diguin que tenen viabilitat, no l'aixecaran en la vida. Jo no sé com ho solucionaran", ha comentat Manuel Ruiz. Segons el seu parer, la solució que plantegen és "rapidíssima", ja que "la responsabilitat és dels alcaldes que, d'avui per demà, poden contractar una altra empresa".

"A més, la situació és més greu perquè els ajuntaments sí que estan pagant a l'empresa per uns serveis que no estan rebent", ha afegit Ruiz, que ha recalcat que segueixen "sense notícies" de la direcció de l'empresa després de tres dies de vaga que estan començant a omplir els carrers d'escombraries no recollides.

Per això, CCOO manté la vaga indefinida, que afecta les poblacions de Torredembarra, Roda de Barà, Creixell, l'Arboç, Bellvei, Llorenç del Penedès (Baix Penedès), Bonastre, la Torre de Claramunt (Anoia) i Sant Joan de Mediona.

Font: LAMALLA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada