.

dimarts, 27 de desembre del 2011

ICV-EUiA diu que aquest Govern improvisa i genera conflicte com cap altre

Dolors Camats fa balanç del primer any d'Artur Mas com a president de la Generalitat i posa exemples com la polèmica de la PIRMI, l'impagament de les nòmines als funcionaris i les mobilitzacions que hi ha al carrer per les retallades

La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha fet balanç del primer any d'Artur Mas com a president de la Generalitat des que va prendre possessió del càrrec. Camats ha dit que el seu grup parlamentari constata dues coses: en primer lloc que aquest no és el Govern dels millors i en segon lloc que genera conflicte i manca de diàleg com cap altre Govern. "La improvisació també està al darrera de les decisions com per exemple la carta en ple mes d'agost als usuaris de la PIRMI que és digne d'antologia del disbarat i el darrer dels episodis sobre la nòmina dels funcionaris de retenir-los l'IRPF d'allò que no han cobrat que és una il·legalitat", ha dit Camats en referència al primer dels qualificatius. I pel que fa al segon, la portaveu ecosocialista a la cambra catalana ha explicat que "mai havíem estat davant d'un Govern capaç de generar conflicte i crispació" i en aquest sentit ha quantificat que cada dia hi ha 6 mobilitzacions d'algun tipus en contra de les polítiques del Govern. "Des d'usuaris que es tanquen al CAP perquè no els tanquin les urgències o professionals que es queixen i tallen carrers per no poder atendre a la gent amb la necessitat que requereixen", ha explicat Camats.
"Estem pitjor que fa un any i hem anat enrere, i no ho diem només aquells que estem a l'oposició sinó que els ciutadans de Catalunya suspenen el seu Govern i li diuen que aquest no és el camí que cal seguir", ha afegit Camats en referència a la nota que els catalans posen al Govern en la darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, un 4,96, que per primera vegada a Catalunya ha estat un suspens.

Camats ha recordat que el seu grup porta un any explicant que aquest Govern "sembla més disposat a desfer que no pas a fer" i s'ha referit com exemple a l'activitat legislativa de l'executiu (11 lleis de les quals 10 s'han tramitat per lectura única o per tràmit d'urgència) "per desfer propostes que s'havien fet fins ara". Per Camats "la política de retallades de CiU carrega contra les persones més vulnerables i un any després podem dir que és una política ineficaç que no està generant més confiança ni està generant cap símptoma de millora".

En aquesta línia la portaveu ecosocialista també ha recordat el darrer episodi de la pujada de taxes. "Tard i malament", ha dit Camats que ha recordat que el grup d'ICV-EUiA fa un any que reclama al Govern que plantegi una altra política d'ingressos i quan ho ha fet "ho fa de forma totalment errònia perquè enlloc de plantejar augmentar els ingressos amb qui més té i qui més contamina i qui més capacitat té de generar riquesa ho fa malament perquè van direccionades als usuaris dels serveis públics, de la universitat pública i en cap moment demanen un esforç on es pot repartir".

PROJECTE DE LLEI DE CONSULTES 

Pel que fa a l'aprovació del projecte de Llei de Consultes al qual avui el Govern ha donat llum verda, Camats ha indicat que des del seu grup parlamentari "la volen mirar" i ha plantejat algunes millores com plantejar "consultes preceptives" en determinats temes abans que el Govern faci una legislació sobre aquella qüestió.

Camats s'ha referit especialment a les declaracions del portaveu del Govern i secretari de la presidència, Francesc Homs, sobre la radicalitat democràtica i que al Govern no li fa por preguntar. "Seria útil i necessari que el Govern s'atreveixi a preguntar si la gent vol retallar o redistribuir, si la gent vol l'impost de la malaltia o vol recuperar l'impost de successions", ha dit Camats en resposta a Homs al mateix temps que ha indicat que aquesta "no ha de ser una llei per només un tema" en referència a l'acceptació del concert econòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada