.

dissabte, 4 de setembre del 2010

Joan Herrera situa el Camp de Tarragona com una de les prioritats de la campanya electoral

El candidat d'ICV anuncia que preguntarà al ministre d'Indústria el perquè del retard de l'anunci de l'ubicació del cementiri nuclear i denuncia una maniobra dilatòria del Govern de Zapatero fins després de les eleccions catalanes El secretari general d'ICV i candidat d'aquesta formació a les pròximes eleccions catalanes, Joan Herrera, ha qualificat avui el Camp de Tarragona com la "segona àrea metropolitana" del país. Per això Herrera, en declaracions abans de participar en el Fòrum Programàtic de Tarragona, ha explicat que per la seva formació "la prioritat serà aparcar els conflictes de capitalitat i situar una estratègia del Camp de Tarragona com a segona àrea metropolitana". Herrera ha explicat que la demarcació de Tarragona té "reptes" a nivell energètic perquè és "el principal pol energètic de producció del país i això s'ha d'aprofitar però fent les coses diferents". "Un element fonamental és l'aposta pel futur i això vol dir no al cementiri nuclear", ha afegit Herrera que ha anunciat que preguntarà al ministre d'Indústria, Miguel Sebastian, pel retard en l'anunci de l'ubicació del cementiri nuclear.
En aquest sentit Herrera ha reiterat l'estratègia dilatòria per part del Govern de Zapatero perquè el cementiri acabi venint a Tarragona". Herrera ha reclamat a tots els candidats, els de la demarcació de Tarragona i a la presidència de la Generalitat "un compromís públic" per a què s'oposin al cementiri nuclear a Ascó. El candidat ecosocialista ha lamentat "el silenci i la manca de compromís de la resta de candidats" en aquest compromís.
El secretari general ecosocialista ha lloat la política d'aigua del Govern de la Generalitat i més en concret del Departament de Medi Ambient que segons ell, a Tarragona ha fet "passos de gegant". Herrera ha posat com exemple d'aquesta política que s'hagi "aparcat el transvasament de l'Ebre", que s'hagi recuperat el cabal ecologic d'alguns rius com el Gaià i que la indústria química ja no consumeixi aigua de boca.
Finalment, el candidat d'ICV a les pròximes eleccions catalanes ha situat com a darrer eix de la campanya electoral de la seva formació a Tarragona la "millora de la mobilitat aparcant la lògica de la infraestructura viària i situant com a prioritat el ferrocarril". Fent accessos al port de Tarragona via ferrocarril per entrar i sortir mercaderies i creant una connexió Tarragona Barcelona que permeti tenir temps i qualitat "que ara no tenim", ha dit Herrera.
Per la seva banda, la candidata ecosocialista per Tarragona, Hortènsia Grau, ha situat també la millora de la qualitat del turisme a la demarcació tarragonina com un altre dels eixos de la campanya que ella mateixa encapçalarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada