.

dilluns, 15 d’agost de 2011

Herrera insta a IU a traslladar "l'experiència catalana" de la coalició ICV-EUiA a tot l'Estat

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, aposta perquè Izquierda Unida (IU) traslladi "l'experiència catalana" de la coalició ICV-EUiA a altres llocs de l'Estat. "Ens agradaria que una experiència com la catalana es pogués extrapolar a la resta de l'Estat, on les forces polítiques d'esquerres, ecologistes i amb sensibilitats semblants a les nostres poguessin concórrer sota un mateix paraigua", ha afirmat Herrera aquest dissabte en declaracions a l'ACN.

Segons l'ecosocialista, partits com IU, PSM-Entesa Nacionalista, Equo, Compromís o la Chunta Aragonecista serien els candidats a "sumar forces" i formar part d'aquesta coalició estatal inspirada en el model d'ICV-EUiA. "Seria raonable que totes aquestes formacions que es mouen a l'esquerra del PSOE sumessin i que intentessin concórrer juntes a les generals”, ha dit, tot afegint que a Catalunya els ha funcionat. De fet, per això tornarà a anar a les generals amb EUiA.

"La nostra formació política vol poder continuar treballant en coalició amb EUiA i no contemplem cap altre escenari", ha certificat Herrera. I és que, de no ser així, “la societat no ho entendria, la gent d'ICV no ho entendria i la gent d'Izquierda Unida tampoc”, ha afirmat. El secretari general d'ICV, qui ha defensat també que el conjunt de la coalició expressa clarament "una opció d'esquerres, ecologista i catalanista davant de Madrid".

Aquesta setmana, el diari 'Público' assegurava que ICV havia comunicat a IU la seva intenció de mantenir el seu pacte per a les generals només a Catalunya, amb la formació que representa aquest partit al territori, EUiA. Des d'ICV, però, no han volgut confirmar ni desmentir la publicació del diari, perquè la consideren una filtració, com va recollir eldebat.cat.

Les primàries decidiran el candidat a Madrid
Quant al cap de llista d'ICV-EUiA a Madrid per al 20-N, Herrera no s'ha volgut mullar i ha descartat que hi hagi cap nom destacat, com la diputada Núria Buenaventura. "La Núria ha fet i està fent una bona tasca al Congrés dels Diputats, però encara no hem decidit ni qui serà el cap de llista ni quina serà la llista", ha dit. En qualsevol cas, el candidat es decidirà al setembre per primàries.

Font: ELDEBAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada