.

dilluns, 8 d’agost de 2011

ICV situarà la política econòmica al centre de l'estratègia pel 20N i assegura que PSOE, PP i CiU tenen un mateix programa econòmic

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha avançat avui que la seva formació política situarà la política econòmica al centre de l'estratègia per la campanya per les eleccions generals reivindicant mesures per sortir de la crisi econòmica que serveixin per fer pagar la crisi a aquells que l'han causada.  Així, Herrera ha tornat a posar al damunt de la taula la recuperació de l'impost de Patrimoni, un impost sobre les transaccions financeres internacionals o un Pla de lluita contra el frau fiscal en contraposició a les mesures econòmiques d'altres partits que sempre han votat en contra de les exigències dels qui han generat la crisi econòmica. El 20N hi haurà "tres partits i un programa d'ajustos econòmics" perquè PSOE, PP i CiU tot i que voldran fer creure que discuteixen  entorn de la política econòmica, han coincidit amb les mateixes mesures".

Per a Herrera, "no és estrany que Duran pretengui fer un debat a 3, sempre han estat d'acord a no demanar res a qui més té, ni a l'economia especulativa i la contaminant i han coincidit en fer pagar la crisi econòmica als qui menys tenen i no als qui més poden aportar". Per això, el dirigent d'ICV ha recordat que el grup parlamentari ecosocialista al Congrés ha registrat una Proposició no de Llei per recuperar l'Impost de Patrimoni, augmentar l'IRPF a les rendes més altes, implementar un Pla de Lluita contra el frau fiscal i els paradisos fiscals, blindar la impossibilitat que s'apliqui cap mecanisme de copagament sanitari, impulsar com a principal prioritat en la seva participació en els espais de decisions econòmiques multilaterals, la implantació d'un impost semblant a la Taxa Tobin, condicionar l'accés als recursos del FROB a garantir la no realització de desnonaments per execució hipotecària, i garantir l'arribada del crèdit i liquiditat a Pimes i autònoms, entre d'altres mesures.

D'aquesta manera, el dirigent d'ICV s'ha mostrat convençut que les polítiques econòmiques seran el "debat central" de les properes eleccions generals  per la qual cosa ha exigit que es governi "per la gent i no pels bancs". "Els governants han de ser més valents amb qui més té i no s'haurien d'atrevir tant amb els sectors que estan patint més la crisi econòmica", ha destacat  Herrera. 

ACTUACIÓ DEL BCE
En relació a l'actuació del Banc Central Europeu, Herrera ha assegurat que avui "han caigut les màscares dels farsants que prediquen els ajustos que afecten a la vida de la gent i deprimeixen l'economia com a mesures per sortir de la crisi econòmica" perquè en el moment en què s'actua "l'especulació s'acaba". "Haurien de callar els que asseguren que la intervenció pública és negativa perquè la no intervenció pública als mercats és pitjor i ens ha estat a punt de portar a l'abisme i al col·lapse absolut", ha dit el dirigent ecosocialista que també ha volgut posar de manifest que "la primera actuació amb cara i ulls del BCE arriba massa tard". "Ja n'hi ha prou del discurs dels sacrificis perquè l'economia vagi bé", ha demanat Herrera.

AVANÇAMENT ELECTORAL
Pel que fa a la proposta del PP, subscrita per CiU, d'avançar la data de les eleccions abans del 20 de novembre, per Herrera  "no canvia res". "No ens instal·larem en polèmiques artificials. M'és igual quan siguin les eleccions;  el que vull són polítiques d'esquerres que exigeixin alguna cosa als bancs, a l'economia contaminant i a l'economia especulativa i amb això tant PSOE, com PP com CiU es posen d'acord en impedir-ho", ha afirmat el secretari general d'ICV.

Font: INICIATIVA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada