.

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Joan Herrera demana situar el conflicte "amb Espanya i no entre les formacions catalanes"

El candidat ecosocialista situa l'absolució d'un Estat propi dins un Estat plurinacional com l'objectiu de la seva formació política en el full de ruta nacional en el cicle de conferències d'Òmnium

El candidat d'ICV-EUiA a les pròximes eleccions catalanes, Joan Herrera, ha demanat avui a la resta de formacions polítiques deixar de competir pel que fa als fulls de ruta de cadascuna de les formacions després de la sentència "El problema que tenim avui és que el conflicte l'hem de situar entre Catalunya i Espanya i no dins de la societat catalana. Hi ha vegades que a Catalunya tenim molta tendència en situar el conflicte entre nosaltres, i creiem que hem d'evitar l'autonomisme de curta volada i a la vegada pensar que en quatre dies ho podrem tenir tot sense tenir en compte la complexitat del país", ha dit Herrera en el marc de la seva intervenció inicial al cicle de conferències d'Òmnium. 

Herrera també ha criticat "la política de peix al cove elevada a la enèsima potència" d'Artur Mas amb la promesa del concert econòmic de la pròxima legislatura "que està molt bé però ens trobem que amb el concert econòmic modificant la LOFCA és per cinc anys perquè qualsevol Govern t'ho pot tombar". Herrera ha desgranat el full de ruta de la seva formació després de la sentència de l'Estat de Catalunya, i en aquest sentit ha rebutjat l'associació directa que es fa amb l'exercici del dret a decidir i amb l'independència. "Per nosaltres el dret a decidir també té una lectura federal", ha dit Herrera alhora que ha indicat que en una consulta l'exercici del dret a decidir "ha de ser sobre la taula per poder anar amb més força a Espanya i dir que volem aquesta opció".

Herrera ha posat com a una unica condició en el seu full de ruta la cohesió social a més de la cohesió nacional. En aquest sentit Herrera ha anat una mica enllà i ha proposat un acord entre l'independentisme gradualista que sap que no es pot aconseguir la independència de forma immediata i el federalisme. "Jo se que existeix un independentisme gradualista que sap de la complexitat del país i el que crec és que avui els catalans que volen canviar la realitat i que coneixen el país que tenen", ha dit Herrera alhora que ha deixat clar que hem de fer "una proposta que es situi amb ambició, que trenqui l'imposició que ve del constitucional i que a la vegada ens permeti avançar de forma compartida i unitària". "Jo vull un país que avanci nacional però amb majories compartides", ha afegit Herrera.

Herrera ha qualificat de "possible" l'acord entre federalistes i independentistes gradualistes que saben que avui el país o pot votar per assolir la independència de cop. "Avui podem avançar de forma compartida? Podem evitar el parany de les temptacions que ens volen fer acceptar la sentència?", s'ha preguntat Herrera alhora que s'ha respost a si mateix que si. Per Herrera el límit d'aquest camí el marcaria "la voluntat del poble".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada