.

dijous, 21 d’octubre del 2010

Joan Herrera reclama un canvi de paradigma en la presentació del seu llibre "Economia i Ecologia"

“Cal nedar contra corrent per canviar el signe dels temps” ha afirmat Joan Herrera, cap de llista d’ICV-EUiA, en l’acte de presentació a Tarragona del seu llibre Economia i Ecologia, que recull les reflexions del dirigent ecosocialista al voltant de la crisi i la necessitat d’un canvi de paradigma. Han acompanyat a Joan Herrera la cap de llista per Tarragona, Hortènsia Grau, juntament amb Joan Coscubiela, anterior secretati general de CCOO i Matias Vives, dirigent històric d’ICV del Camp de Tarragona.

Herrera ha explicat que ens veiem abocats a fer front a tres crisis: econòmica, ambiental i energètica. A la fallida de l’economia de casino que estem vivint s’afegeix el canvi climàtic i la previsible pujada de preus del petroli perquè comencen acabar-se les reserves. Per superar aquests reptes, Herrera considera que cal desmuntar tòpics i lluitar contra “l’ideologisme barat dels neoliberals” que ens han dut a la crisi i ara pretenen dictar-nos les seves polítiques, quan ja s’ha demostrat que no serveixen per superar els problemes actuals ni per garantir el benestar de les persones. El secretari general d’ICV afirma en el seu llibre que l’ecologisme té la suficient capacitat transformadora per posar en marxa un model alternatiu, basat en l’economia verda i la sostenibilitat. 

Hortènsia Grau, per la seva banda, ha remarcat el fet que les propostes ecosocialistes “combinen el local amb el global” i ha insistit en la necessitat de seguir lluitat contra els elements que amenacen el territori, com ara el projecte de cementiri nuclear a Ascó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada