.

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Joan Herrera alerta del discurs del PP català sobre immigració perquè està "copiant" les propostes de l'extrema dreta

El candidat ecosocialista, Joan Herrera, celebra a l'Hospitalet de Llobregat el Dia de la Independència dels Pobles Llatinoamericans amb una festa sota el lema "Contra el racisme, som un sol poble"

El secretari general i cap de llista d’ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha criticat durament avui el PP de Catalunya per "intentar guanyar quatre vots a canvi de retallar drets a les persones immigrades". Herrera ha subratllat que "amb aquestes coses no es juguen" perquè "no es pot tolerar que des del PP català estiguin especulant amb un model de país segregat on hi ha hagi nens i nenes que no puguin anar a l'escola o a al metge". Per a Herrera, "això és el que proposa Sánchez-Camacho, un model inhumà de convivència, de segregació i que intenta condemnar aquestes persones a la marginació".

"Des d'ICV condemnem enèrgicament l'actitud de Sánchez-Camacho, que és una actitud inacceptable i intolerable, amb un discurs que vol competir amb les plataformes més extremes i acaba copiant les seves propostes per acabar fent les propostes d'un partit d'extrema dreta", ha assegurat Herrera, que ha emplaçat les forces polítiques catalanes que davant "aquest país que ha canviat tant, amb nouvinguts" a pactar un model per sortir de la crisi de "manera cohesionada, no segregada".

Herrera ha recordat que els partits catalans van signar un Pacte Nacional per la Immigració que "s'està incomplint" per part de la resta de partits catalans i per aquest motiu ha fet una crida a convocar el Pacte per evitar que ningú pugui fer discursos xenòfobs ja que el Pacte Nacional per la Immigració diu que "no s'utilitzarà la immigració com a arma electoral".

"Però més enllà dels pactes el que cal és una actitud bel.ligerant contra els discursos xenòfobs", ha insistit Herrera, que ha emplaçat PSC i ERC que "diguin prou a Sánchez-Camacho que és capaç de dir que els immigrants tenen més drets que els catalans". "Aquesta senyora està traspassant tots els límits i sembla que ens vulgui transportar al model de l'extrema dreta". "Hi ha qui prefereix deixar els drets de banda per guanyar vots, i ICV mai canviarà drets per vots", ha insistit Herrera, que ha advertit que el "discurs dur contra la immigració" l'acabin fent altres partits a més del PPC.

En roda de premsa durant la celebració en un pavelló esportiu de l'Hospitalet del Llobregat del Dia de la Independència dels Pobles Llatinoamericans, sota el lema "Contra el racisme, som un sol poble", Herrera ha recordat que "mentre alguns rememoren avui el descobriment d'Amèrica altres com ICV rememoren la independència de molts països llatinoamericans d'Espanya".

Herrera, acompanyat de Lluís Esteve, responsable de l'àmbit de Migració i Ciutadania d'ICV, s'ha dirigit al col.lectiu de llatinoamericans que han assistit a la festa tot recordant que Catalunya ha estat tradicionalment terra d'acollida i d'integració i els ha assegurat que ICV "mai canviarà drets per vots". També s'ha fet un minut de silenci en record del sindicalista Simón Rosado, mort ahir als 53 anys d'edat.

José Montilla, a la desfilada: "No és la millor opció, però allà ell"

D'altra banda, sobre l'assistència de José Montilla aquest matí a la desfilada militar del 12-O a Madrid, Herrera ha assenyalat que el 12-0 ICV ha estat a l'Hospitalet de Llobregat amb ciutadans llatinoamericans residents a Catalunya que celebren el bicentenari de la independència de mols països americans d'Espanya.

"Jo no trobo raonable amb el que ha passat aquest any, amb la sentència duríssima del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut que hàgim d'anar a una desfilada militar a Madrid quan hi ha tanta distància després de la sentència i hem d'evidenciar aquesta distància", ha assegurat Herrera, que ha afegit que no creia que fos "la millor opció" però "allà ell s'hi vol anar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada