.

divendres, 12 de novembre del 2010

Joan Herrera fa una crida a la gent d’esquerres perquè donin suport a ICV-EUiA per evitar un govern de dretes a Catalunya

El candidat ecosocialista alerta a la gent d’esquerres d’un govern format per CiU perquè “no serà cap canvi, sinó un retorn al passat” 

El cap de llista d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha fet aquesta nit una crida a tota la gent d’esquerres perquè no es quedin a casa el 28-N i vagin a votar per la formació ecosocialista per evitar un govern de dretes a Catalunya: “Vull dir a tota la gent d’esquerres que hi ha esperança, que no es resignin , que som majoria els qui volem lluitar contra les injustícies, per deixar als nostres fills un món millor, per sortir de la crisi amb solucions d’esquerres”.

“Avui el que ICV-EUiA proposa al país és nadar contracorrent: o ens resignem o ens rebel.lem”, ha exclamat Herrera, que ha reclamat a la gent d’esquerres que “no es quedi a casa” i que vagi a votar sabent que hi ha  esperança per continuar fent polítiques d’esquerres: “El 28-N ens juguem moltíssim i per això des d’ICV-EUiA hem de traslladar a la gent que hi ha esperança de continuar canviant les coses”.

En el míting d’inici de campanya, que s’ha celebrat a la llotja de Lleida, Herrera ha advertit que en l’actual situació de crisi econòmica “cal buscar les solucions d’esquerres i ecologistes”. Així, el candidat ecosocialista, ha alertat a la gent d’esquerres que està “indecisa” o bé que estan “desanimats” que si es queden a casa pot governar la dreta: “La crisi té solució i les solucions són d’esquerres i ecologistes, que els joves tinguin un contracte digne, la gent gran pensions dignes, garantir les polítiques socials, protegir el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic”.

 El candidat ecosocialista ha demanat a la gent d’esquerres que no es resignin i els ha ofert esperança: “El futur no està escrit, hi ha mil raons  per les quals val la pena lluitar, però per això tota la gent d’esquerres ens hem de mobilitzar el 28-N, mobilitzar-nos perquè els pròxims anys les decisions que s’apliquin a Catalunya pe sortir de la crisi no siguin les que dicten els mercats”.

 Herrera ha subratllat el suport ciutadà fa 4 anys a la coalició ICV-EUiA en la demarcació de Lleida, on va aconseguir escó Francesc Pané, perquè va permetre repetir un govern d’esquerres i desplegar-se per tot el territori no-metropolità: “Vull reivindicar el poder de la gent per canviar les coses, perquè en aquestes eleccions ens juguem el fugtur i a mi no m’agrada que aquest futur el decideixin per mi ni els mercats, ni el Tribunal Constitucional ni les enquestes”.

 En aquest sentit, Herrera ha reivindicar el govern d’esquerres perquè durant aquests anys s’ha avançat “com mai” en la construcció de la “Catalunya social i ecològica”. No obstant això, ha demanat “anar a més” en sensibilitat social, en equitat, en Estat de benestar, en educació i en medi ambient i ha alertat que si CiU torna a governar “no serà cap canvi sinó un retorn al passat”.

Herrera també ha demanat el vot per a la coalició ICV-EUiA per fer front a aquest “capitalisme de la socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys” i ha lamentat la política de retallades socials que està portant a terme a Espanya el Govern de Zapatero.

 “Davant d’això, d’aquests plantejaments de les retallades de la dreta, o de la renúncia dels socialistes, jo vull llençar un missatge ben alt i clar: no és veritat que no hi ha alternativa”, ha assegurat Herrera, que ha subratllat que “el model social i econòmic que ens ha portat fins aquí està esgotat”.

 “Aquest model de capitalisme ens ha portat a la crisi, ha llançat a l’atur milions de treballadors, ha provocat el canvi climàtic”, ha afirmat Herrera, que ha reivindicat el paper d’ICV-EUiA com a “alternativa a l’atur, al canvi climàtic, a l’explotació del territori, a la corrupció”.

Sortida a la crisi per l’esquerra
D’altra banda, el president d’ICV, Joan Saura, que també ha intervingut en aquest míting d’inici de campanya ha destacat que la coalició ecosocialista té “programa i valors” i ha assegurat anar “confiat” a les eleccions del 28-N perquè “hem demostrat coherència institucional i coherència en el carrer”.

Així mateix, el número 3 de la candidatura per Barcelona i coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha contraposat “una sortida a la crisi per l’esquerra a una sortida per la dreta” i en aquest sentit ha alertat de les conseqüències de l’abstenció de les classes populars: “Si les classes populars no van a votar vindrà Artur Manostijeras amb les retallades socials”.

Janet Sanz, coordinador de Joves d’Esquerra Verda, ha assegurat que la dreta política i econòmica “ens volen robar als joves l’esperança” i ha lamentat que la joventut estigui patint la crisi “com ningú” i “a sobre ens diuen que som la generació ni-ni”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada